Categories
Uncategorized

Taiteen ja kulttuurin hätä on uhka demokratialle

Ammattiliitoista päivää – oma työnantajani Teatteri ja mediatyöntekijöiden liitto Teme ry, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö Taku ry, Muusikkojen liitto ry ja Näyttelijäliitto ry julkaisivat yhdessä kannanoton, jonka Helsingin Sanomat uutisoi 13.5.2021 otsikolla

Kulttuuriala vaatii rajoitusten purkamista koskevaan päätöksen­tekoon ripeyttä ja tasa-arvoa: ”Perusoikeuksien rajoittamisen pitäisi loppua heti kun mahdollista”

Kulttuurialan ammattijärjestöt katsovat, että taide- ja kulttuuriala on osoittanut osaavansa huolehtia turvallisuustoimista ja on vastannut tilanteeseen kehittämällä uusia turvallisuusratkaisuja.

Juuri näin. Hyvä hallitus. Laittakaa AVI perustelemaan miksi kulttuuria ei avata. Nyt ei olla enää kyse oikeuden ja kohtuuden toteutumisesta rajoituksissa. Kyse on vähintään kolmenlaisesta katastrofista 1. Taiteen ja kulttuurin alalla työtä tekevät ovat monet olleet jo vuoden vailla duunia 2. Me muut ihmiset olemme olleet vuoden vailla taiteen ja kulttuurin eläviä elämyksiä ja 3. Ja tämä on mielestäni karmein seuraus. Taiteen ja kulttuurin alalla pahenee päivä päivältä kokemus siitä, että yhteiskunta ei kohtele oikeudenmukaisesti. Tämä on se, johon pitää herätä. Luottamusta demokratiaan ei saa horjuttaa, yhtään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *