Categories
Uncategorized

Vaalikoneen maksullisuus kyseenalaistaa demokratian

Vasemmistoliiton Helsingin ehdokkaat: Vaalikoneen maksullisuus kyseenalaistaa demokratian

Helsingin Uutisten vaalikoneen täyttäminen on ilmaista, mutta jos ehdokas haluaa ”nimen ja vastausten yhteyteen itselleen kuvapaikan, esittelyn itsestään sekä linkin omille netti- ja Facebook-sivuilleen”, siitä on maksettava 75 euroa.

KANNANOTTO               22.9.2012                            VAPAA JULKAISTAVAKSI: HETI

Vasemmistoliiton Helsingin ehdokkaat: Vaalikoneen maksullisuus kyseenalaistaa demokratian

Helsingin Uutisten vaalikoneen  täyttäminen on ilmaista, mutta jos ehdokas haluaa ”nimen ja vastausten yhteyteen itselleen kuvapaikan, esittelyn itsestään sekä linkin omille netti- ja Facebook-sivuilleen”, siitä on maksettava 75 euroa.

Viime kuntavaaleissa 2008 Helsingissä läpimenneiden ehdokkaiden vaalibudjetti oli keskimäärin 7 700 euroa. Vaikka pienemmilläkin summilla päästiin valtuustoon, näin korkeat summat eivät takaa enää sitä, että kuntalaiset voisivat yhdenvertaisesti taustoistaan riippumatta menestyä vaaleissa.

Maksullisten vaalikoneiden ja vaalimainonnan yleistyminen jakaa ehdokkaat selkeästi kahteen kastiin: näkyvyyttä saavat ne ehdokkaat, joille raha ei ole ongelma ja varjoon jäävät ne, joilla ei ole varaa maksaa vaalitavoitteidensa esittämisestä. Kehitys on demokratianvastainen.

Yhteydenotot

Veronika Honkasalo, puh. 040-5559409

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *